
La força creativa d’Adrià unida al talent d’aquests dissenyadors ha donat com a resultat una àmplia gamma de peces úniques que responen, en molts casos, als nous hàbits a l’hora de menjar i de cuinar.

La majoria dels estris de la col·lecció, però, són utensilis de cuina (o de taula) de tota la vida “posats al dia” amb un disseny senzill i elegant. Trobem una àmplia col·lecció de coberts, bols ganivets... Tot i així, al costat d’aquest estris més tradicionals en trobem d’altres totalment innovadors, com és el cas de la cullera per escriure dissenyada per Julia Mariscal. Es tracta d’una cullera amb una ranura similar a la d’una ploma estilogràfica que permet emprar tot tipus de salses o líquids per escriure o dibuixar. La mateixa dissenyadora aconsella emprar-la amb líquids de textures espesses com el cafè, el capucciono o la xocolata.
És cert que per a alguns, aquesta mena d’instruments poden semblar punyetetes inútils sense cap finalitat concreta, però a mi em semblen artilugis curiosos i que obren noves possibilitats creatives en el món de la gastronomia.
Altres utensilis que m’han cridat l’atenció són:

Els bols d’acer inoxidable amb dos compartiments concebuts per Antoni Arola amb la finalitat de separar diferents ingredients, com una amanida i la seva salsa.

La cullera amb pinça, dissenyada per menjar i olorar al mateix temps. Aquest estri s’utilitza des de fa un temps al Bulli per provocar aquest sentit, tan valorat el món dels vins però força menystingut en gastronomia. La pinça permet subjectar la cullera amb determinada substància aromàtica al plat, de manera que, mentre el comensal menja una cosa n’olora una altra, en un acte que pretén un cert mestissatge sensorial.

