Carbassons farcits de pera, nous i Roquefort


El plat que us presento a continuació està inspirat en la magnífica recepta que la Glòria, del Cafè de nit, ens va oferir fa algunes setmanes en el seu blog. Jo m’he limitat a seguir fil per randa les seves explicacions, sempre clares i entenedores, i m’he permès afegir dos ingredients al farcit: la pera i el Roquefort. A més, vaig aprofitar que tenia una carabassa a la nevera a punt de fer-se malbé per elaborar la decoració, força inspirada en les darreres presentacions d’Arguiñano. A veure què us sembla!


Ingredients per a 6-8 tronquets:
1k de carbassó
1 ceba tendra mitjana
Un ou
1 pera madura
40g de Roquefort
150g de mozzarella fresca
50g de nous
4 cullerades de postres de parmesà
sal i oli d’oliva

Ingredients per a la crema:
4oog de carabassa
1 ceba tendra petita
1/4 de brou de pollastre


Preparació:
Temps estimat:1 hora + 35 minuts d’espera





  • Primer de tot, prescalfeu el forn a 220º i poseu l’ou a bullir. Mentrestant, renteu bé els carbassons, talleu-los les puntes i feu-ne tronquets d’uns 5cm de gruix. Amb un pelador de patates, talleu tires de pell, de manera que quedi una ratlla verda i una ratlla sense pell.Buideu els carbassons, sense arribar al fons, i piqueu-ne la polp. Seguidament, saleu una mica els trossos de carbassó buits.

  • Després d’uns 10 minuts de cocció, podeu retirar l’ou del foc. Poseu-lo de seguida amb aigua freda i peleu-lo. Per tal que la closca es desenganxi fàcilment, heu de trencar el tel fi que es troba entre la clara i la closca, d’aquesta manera, la closca sortirà pràcticament sencera. Si us hi fixeu, en el vídeo veureu com faig un petit pessic per trencar el tel.

  • Poseu oli en una cassola a mig foc i afegiu-hi la ceba. Quan hagi agafat una mica de color, afegiu-hi la polpa del carbassó picada. Deixeu-ho a foc ben baix mentre piqueu la pera i l’ou dur. En acabat, afegiu aquests ingredients a la cassola. Remeneu una mica perquè els ingredients es barregin i afegiu la mozzarella i el Roquefort tallats a trossets, les nous esmicolades i un polsim de sal. Coeu-ho tot junt dos o tres minuts, perquè la barreja quedi lligada.

  • Ompliu els tronquets amb aquesta mescla, poseu-los en una safata per anar al forn, regueu-los amb una mica d’oli i empolvoreu amb el parmesà ratllat. Deixeu coure els carbassons al forn, durant 35-40 minuts.

  • Mentrestant, elaboreu la crema de carabassa. Primer piqueu la ceba i poseu-la en un cossi amb una mica d’oli fins que quedi transparent i lleugerament daurada. Aleshores, afegiu-hi la carabassa trossejada. Deixeu coure amb l’olla tapada durant 2 minuts. Afegiu-hi el brou i deixeu-ho uns 20 minuts. Passat aquest temps, tritureu la carabassa i passeu el puré per un colador per tal de fer-lo més fi.

  • Per muntal el plat, poseu una mica de crema de carabassa al fons del plat donant-li forma arrodonida amb el cullerot. A sobre poseu-hi 2 o 3 tronquets de carbassó i decoreu amb una mica de julivert.