L'Índex Glucèmic és el percentatge de sucre d'un carbohidrat absorvit per la sang.
Per exemple: les llenties, tot i tenir una quantitat considerable de sucres, tenen un IG baix ja que només el 25% d'aquests sucres és absorvit per la sang.
Montignac divideix els carbohidrats en tres grups:
- Els carbohidrats dolents i que, per tant, hem d'evitar són aquells que tenen un IG igual o superior a 50. Exemples: la patata, l'arròs blanc, el pa blanc, el blat de moro...
- Els carbohidrats que tenen un IG entre 35 i 50 no són ni bons ni dolents, però és millor evitar-los o consumirlos amb molta moderació si volem perdre pes. Exemples: el mango, el caqui, l'arròs integral, el pa integral...
- Els carbohidrats bons són els que tenen un IG igual o inferior a 35. Aquesta mena de carbohidrats han de ser privilegiats en la nostra dieta i els podem consumir tant com vulguem. Exemples: el carbassó, el cogombre, les mongetes, el pebrot i l'albergínia, els bolets, les pomes, les maduixes...
Perquè sapigueu en tot moment l'IG dels carbohidrats que consumiu, en el proper post publicaré una taula amb els IG de tots els carbohidrats.