Avui us vull presentar a la Irene, una alumna meva que només amb tretze anys ha estat capaç de fer aquest plat tan apetitós. Si continua així ben aviat serà tota una senyora chef...
Ingredients per a 4 persones:
1 sípia gran a trossos
1 melsa de sípia
600 g de carn picada de porc
1 ou
Molla de pa empapada amb llet
Una mica de farina
1 litre de brou de peix
1 picada d’ametlles, julivert i pa torrat
1 ceba
3 tomàquets
Julivert
Sal, pebre, oli d’oliva.
1 sípia gran a trossos
1 melsa de sípia
600 g de carn picada de porc
1 ou
Molla de pa empapada amb llet
Una mica de farina
1 litre de brou de peix
1 picada d’ametlles, julivert i pa torrat
1 ceba
3 tomàquets
Julivert
Sal, pebre, oli d’oliva.
Preparació:
- Es barreja en un bol la carn picada, la motlla de pa amb la llet i l’ou, i s’hi afegeix una mica de sal, pebre i julivert picat. Es fan boles no gaire petites amb la mescla i es passen per la farina. Es fregeixen tan sols per daurar-les una mica i es reserven.
- Es ratlla el tomàquet i es pica la ceba i se’n fa un sofregit. Afegiu sal i una mica de sucre per tal que el tomàquet no quedi àcid. Un cop estigui llest, lligueu la melsa de sípia amb el sofregit i, finalment, aboqueu-hi la picada. Si veieu que queda molt sec afegiu-hi un got d’aigua.
- S’afegeix el brou al sofregit i, posteriorment, la sípia. Quan arrenqui a bullir poseu-hi les mandonguilles i deixeu-ho coure tot plegat uns tres quarts d’hora.
- Finalment corregiu-lo de sal i serviu-lo calent.
- Si la salsa queda molt líquida diluiu un parell de cullerades de farina de maizena en un got amb aigua i afegiu-lo a la salsa.
Què us sembla? No és fantàstic? Jo havia provat aquesta recepta però fent trampa, perquè les mandonguilles les compro fetes a casa el meu veí, l'Albert, el carnisser del carrer. Potser el proper cap de setmana m'atreviré amb la recepta autèntica de la Irene.