Aquest dissabte passat, als vols de les 10 de la nit, els tretze participants de la mítica Montadito's Party vam anar compareixent a casa l'Àlex i l'Eli, els nostres amfitrions per excel·lència.
Alguns -la majoria- portàvem els ingredients per acabar de muntar el nostre montadito/tapa. Us podeu imaginar com estava de sol·licitada la cuina de l'Àlex! Alguns dels participants vam optar per elaborar tapes fredes que necessitaven menys preparació (almenys al moment) i d'altres van decidir-se per tapes calentes.
Cadascú havia de preparar 13 tapes iguals, tantes com comensals ens vam reunir al voltant de la taula, i havia de donar un nom suggerent a la seva creació.
La veritat és que vaig quedar molt sorpresa del nivell gastronòmic general. És difícil reunir tretze persones amb tanta mà pels fogons!
No sé si m'ho vaig passar millor pensant i elaborant les meves tapes o degustant les delícies que van preparar els altres participants, però el cas és que va ser una experiència fabulosa que hem de repetir algun altre cop.
Perquè us en feu una idea, aquí en teniu un tastet:
A l'esquerra els pinxos de tomàquet cherry, mozzarella i menta de la Núria; a la dreta els montaditos de l'Eli, amb tomàquet, formatge Brie i olivada.

A l'esquerra els montaditos de pollastre, pera i confitura de taronja de l'Helena; a la dreta les truitetes de Doritos del Gerard.

A l'esquerra el montadito del Christian, amb meló i tonyina marinada amb salsa de soja; a la dreta l'escuma de formatge de cabra amb melmelada de figa que, després de donar-hi moltes voltes, em vaig decidir a preparar.
A l'esquerra, els montaditos del Sacha (perdona si no ho escric bé) a base de porc ibèric, poma i reducció de vinagre balsàmic; a la dreta unes originals torradetes de foie i xocolata fondant amb un toc picant.

A l'esquerra, un dels montaditos més elaborats a base de xipiró, un sofregit amb un intens gust de pebrot i uns granets d'arròs; a la dreta, montadito de filet de porc amb escalunyes i pernil ibèric que, encara que no us ho creieu, va elaborar gairebé solet el meu enamorat.
I la bomba de la nit, cortesia d'Àlex Bauzà, montadito de foie i ou de guatlla sobre llit de bolets, un autèntic plaer per al paladar i per al colesterol. Però que bo que estava!
El que em va saber greu és que no tenim foto del montadito de la Isa, a base de ceba caramelitzada, poma i formatge de cabra fos. Estava tan bo que quan va arribar a la taula va volar!
En Manel, que va amenitzar la vetllada amb un mini concert de gaita (demanem perdó als veïns), enlloc de portar montaditos es va encarregar de la beguda, uns vinets molt encertats que ens van ajudar a regar tot aquest bé de Déu de menjar.
NOTA ALS PARTICIPATS: Si noteu que falta algun ingredient del vostre montadito o veieu que m'equivoco en alguna cosa, us agrairé que m'ho comuniqueu. Felicitats a tots per aquests montaditos tan currats!