
Aquí va una altra recepta improvisada que ha tingut força bona acceptació. El millor de tot és que és fàcil de fer i agrada a tothom, així que pot anar bé per a qualsevol dia de la setmana que no tinguem gaire ganes de complicar-nos la vida.
Ingredients per a 4 persones:
2 pits de pollastre tallats a daus
400g de xampinyons
4 pastanagues
un pebrot verd
una cullerada de cafè de gingebre picat
mitja copeta d’Oporto
Sal, pebre i oli d’oliva
Preparació:
Temps estimat: 20 minuts
- Per començar, renteu i talleu les verdures. Les pastanagues les podeu tallar en mitges llunes; els xampinyons, a quarts; i el pebrot, després d’extreure’n les llavors, el podeu tallar a rodanxes. Jo, aquest cop, vaig emprar pebrotets del Padrón perquè no tenia pebrot verd normal.
- Poseu les verdures a coure en una cassola amb un raig d’oli d’oliva i afegiu-hi el gingebre picat. Procureu no passar-vos, perquè el gingebre té un gust molt intens i molt particular i si n’hi poseu massa anul·larà el sabor dels altres ingredients. Veureu que, de seguida, s'omplirà la cuina d’un aroma inconfusible.
- Mentre es couen les verdures, salpebreu el pollastre tallat a daus i fregiu-lo amb molt poc oli en una paella a part.
- Un cop el pollastre estigui ben rosset, afegiu-lo a la cassola amb les verdures i regueu-ho tot amb una mica d’Oporto. Abaixeu el foc, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant 2 minuts.
- Passat aquest temps, podeu apagar el foc i servir en plats plans o en un bol. Aquest és un dels plats que podeu menjar perfectament amb palets xinesos. Nosaltres ho vam fer així!