Ous estrellats amb pèsols i sobrassada

Un dels meus plats preferits quan vivia a casa els meus pares eren els ous estrellats amb pèsols. Recordo que la meva mare en feia de tant en tant per sopar i la meva germana i jo acudíem ràpid a taula per tal que els rovells dels ous no es prenguessin i hi poguessim sucar força pa.


Des que visc amb l'Aleix, he fet ous estrellast amb pèsols desenes de vegades i continua sent un plat ben acceptat a casa nostra, tot i que l'Aleix no sent especial simpatia per les coses verdes...


Aquesta vegada, els ous estrellats tenien un ingredeint extra que els va donar un gustet extraordinari. Gairebé com si fes una trapellada, hi vaig posar una miqueta de sobrassada que corria per la nevera amb l'excusa que si no la fèiem servir es faria malbé. El resultat va ser espectacular, però no el repetirem gaires vegades perquè només veure el plat sembla un desafiament al senyor Colesterol!


El procedient és tan senzill que no necessita ni recepta. Jo vaig coure els pèsols congelats 5 minuts al microones a màxima potència. Mentrestant vaig fregir la sobrassada amb una mica d'oli. Un cop cuits els pèsols els vaig afegir a la paella i per sobre hi vaig posar els ous, tot regant-los amb l'oli que ja tenia el color ataronjat de la sobrassada.


Altres vegades he fet la mateixa recepta sense la sobrassada i és igualment deliciosa i, en altres ocasions, hi he posat uns taquets de pernil, cansalada o bacon.