

3 patates grans
Oli d’oliva verge extra
Un manat de julivert
Sal
Preparació:
Temps estimat: 15 minuts
- Primer de tot, peleu les patates i talleu-les en cubs d’uns dos centímetres de gruix.
- Amb l’ajuda d’un ganivet aneu fent talls verticals i horitzontals a les patates de manera que us quedi un traç quadriculat. Procureu fer els talls ben profunds però sense arribar a la base.
- Poseu les patates a coure al microones a 600 W. El temps de cocció dependrà de la mesura de les patates i de la quantitat que vulguem coure alhora.
- Mentrestant, escalfem una planxa per a verdures (sense ondulacions) amb un rajolí d’oli d’oliva.
- Quan les patates estiguin pràcticament cuites, les passem per la planxa procurant que quedin dauradetes per tots els costats. Reservem.
- Juan Mari Arzak proposa acompanyar les patates amb una deliciosa vinagreta d’oli d’oliva, maracuyà i pebre negre. Avui, com que no tenia maracuyà per casa, he preparat una salsa més senzilla liquant el julivert i afegint-hi un bon raig d’oli d’oliva i un polsim de sal.
- Per decorar els plats amb salses líquides us aconsello l’ús d’un biberó de cuina. Són molt econòmics -els podeu trobar en centres especialitzats i en establiments xinesos- i us permetran fer bonics dibuixos per guarnir els vostres plats encara que no tingueu gaire pols.

Ja veieu que en un tres i no res es pot elaborar un plat ben diferent amb ingredients de tota la vida. Només cal una mica d’imaginació!