Patates fibra òptica

Fa dies, donant un cop d’ull a les exquisides receptes del llibre Bocados de Juan Mari Arzak, vaig veure una recepta que em va semblar molt senzilla però amb un resultat ben curiós. Es tracta de les patates fibra òptica que us presento avui i que, encara que semblin una birgueria, són extremadament fàcils d’elaborar. De fet, les he fet aquest migdia per acompanyar un llom ibèric que havia descongelat i he escollit aquest acompanyament precisament perquè m’ha semblat molt ràpid de fer...

Ingredients per a 2 persones:

3 patates grans
Oli d’oliva verge extra
Un manat de julivert
Sal

Preparació:
Temps estimat:
15 minuts
  • Primer de tot, peleu les patates i talleu-les en cubs d’uns dos centímetres de gruix.

  • Amb l’ajuda d’un ganivet aneu fent talls verticals i horitzontals a les patates de manera que us quedi un traç quadriculat. Procureu fer els talls ben profunds però sense arribar a la base.
  • Poseu les patates a coure al microones a 600 W. El temps de cocció dependrà de la mesura de les patates i de la quantitat que vulguem coure alhora.

  • Mentrestant, escalfem una planxa per a verdures (sense ondulacions) amb un rajolí d’oli d’oliva.

  • Quan les patates estiguin pràcticament cuites, les passem per la planxa procurant que quedin dauradetes per tots els costats. Reservem.


  • Juan Mari Arzak proposa acompanyar les patates amb una deliciosa vinagreta d’oli d’oliva, maracuyà i pebre negre. Avui, com que no tenia maracuyà per casa, he preparat una salsa més senzilla liquant el julivert i afegint-hi un bon raig d’oli d’oliva i un polsim de sal.

  • Per decorar els plats amb salses líquides us aconsello l’ús d’un biberó de cuina. Són molt econòmics -els podeu trobar en centres especialitzats i en establiments xinesos- i us permetran fer bonics dibuixos per guarnir els vostres plats encara que no tingueu gaire pols.

Ja veieu que en un tres i no res es pot elaborar un plat ben diferent amb ingredients de tota la vida. Només cal una mica d’imaginació!