Ingredients per a 4 persones:
4 cullerots d’arròs
1 llauna de tomàquet triturat
2-3 llaunes de tonyina
1 llauna d’olives farcides
4 olives negres
4 ous
Preparació:
Temps estimat: 25 minuts
- Primer de tot poseu a bullir l’arròs durant uns 15 minuts. Jo us recomano l’arròs bomba de tota la vida, tot i que darrerament s’ha posat molt de moda l’arròs basmati, sobretot per a aquesta mena d’amanides fredes.
- Mentre bull l’arròs, talleu les olives en rodanxes fines i obriu i escorreu les llaunes de tonyina.
- Seguidament fregiu el tomàquet fins que no quedi gens de líquid i reserveu.
- Quan l’arròs sigui cuit, renteu-lo amb aigua abundant i escorreu-lo. Poseu-lo en plats individuals amb ajuda d’un motlle (pot servir qualsevol bol o tassa que tingueu per la cuina) o en una safata.
- Adorneu l’arròs amb la salsa de tomàquet, la tonyina, les olives verdes i una oliva negra en cada plat (o a la part superior de l’arròs si l’heu servit amb safates.
- Un cop muntats els plats, poseu-los a la nevera com a mínim durant dues hores.
- Just abans de servir, prepareu els ous ferrats i poseu-ne un damunt de cada timbal d’arròs. Jo aquesta vegada, vaig preferir no posar-m’hi ou i a l’Aleix li vaig posar un ou dur ratllat que ja tenia a la nevera del dia anterior.
La veritat és que amb l’ou ferrat sempre queda més bo i més amorosit, però de tant en tant ja està bé variar una mica...