Amanida d’arròs d’estiu

Ara que ve l’estiu no hi ha res que vingui tan de gust com una amanida fresqueta com la que us presento avui. A casa nostra, l’arròs d’estiu –que nosaltres diem arròs a la cubana tot i que no té res a veure amb l’original- és tot un clàssic. Moltes vegades el preparo com a plat únic, acompanyat d’un ou ferrat o, com en el cas d’avui, amb unes croquetes de pollastre de Ca l’Albert que, per cert, són delicioses. Els ingredients que no hi poden faltar són les olives verdes, la tonyina i un bon sofregit de tomàquet.

Ingredients per a 4 persones:

4 cullerots d’arròs
1 llauna de tomàquet triturat
2-3 llaunes de tonyina
1 llauna d’olives farcides
4 olives negres
4 ous

Preparació:
Temps estimat:
25 minuts
  • Primer de tot poseu a bullir l’arròs durant uns 15 minuts. Jo us recomano l’arròs bomba de tota la vida, tot i que darrerament s’ha posat molt de moda l’arròs basmati, sobretot per a aquesta mena d’amanides fredes.
  • Mentre bull l’arròs, talleu les olives en rodanxes fines i obriu i escorreu les llaunes de tonyina.
  • Seguidament fregiu el tomàquet fins que no quedi gens de líquid i reserveu.
  • Quan l’arròs sigui cuit, renteu-lo amb aigua abundant i escorreu-lo. Poseu-lo en plats individuals amb ajuda d’un motlle (pot servir qualsevol bol o tassa que tingueu per la cuina) o en una safata.
  • Adorneu l’arròs amb la salsa de tomàquet, la tonyina, les olives verdes i una oliva negra en cada plat (o a la part superior de l’arròs si l’heu servit amb safates.
  • Un cop muntats els plats, poseu-los a la nevera com a mínim durant dues hores.
  • Just abans de servir, prepareu els ous ferrats i poseu-ne un damunt de cada timbal d’arròs. Jo aquesta vegada, vaig preferir no posar-m’hi ou i a l’Aleix li vaig posar un ou dur ratllat que ja tenia a la nevera del dia anterior.

La veritat és que amb l’ou ferrat sempre queda més bo i més amorosit, però de tant en tant ja està bé variar una mica...