Com sempre, les meves receptes solen ser adaptacions de les originals. En aquest cas la principal diferència resideix en l’acompanyament, per al qual jo vaig emprar cireres liquades i fruits vermells deshidratats, mentre que el chef Adrià opta per diferents presentacions a base de gerds, plàtan deshidratat i melmelada de préssec.
Ingredients per a 4 persones:
3 iogurts grecs
1 litre d’aigua
5g d’Algin
Fruits vermells deshidratats
200g de cireres
Menta
Preparació:
Temps estimat: 15 minuts
- Primer de tot mescleu l’Algin amb el litre d’aigua amb ajuda de la batedora. Un cop ben mesclat passeu la barreja per un colador fi per evitar la formació de grumolls. Reserveu la mescla en un bol gran o d’amanida.
- Seguidament, netegeu les cireres i retireu-los el pinyol amb ajuda del ganivet o de l’estri adequat. Passeu-les per la liquadora o tritureu-les amb la batedora i passeu-les pel colador després. Reserveu.
- Remeneu bé els iogurts procurant que no hi quedin bombolles d’aire i comenceu a preparar les sferificacions: introduïu cullerades de iogurt de la mesura desitjada dins de la mescla Algin (podeu emprar la cullera mesuradora que ve amb el kit d’sferificació). Deixeu els esfèrics dins de l’Algin 2 minuts i, seguidament, submergiu-los en aigua per tal de netejar-los. Escorreu-los procurant no trencar-los (al kit d’sferificació també hi ha una cullera coladora especial) i reserveu-los a la nevera.
- Per muntar el plat, poseu al fons el suc de les cireres i al damunt dues sferificacions de iogurt. Decoreu amb una branqueta de menta i els fruits vermells deshidratats.
Ja veureu com sorprendreu!