Amanida de llenties amb panses i menta

Recepta cedida per David Casulleras


Karlos Arguiñano, en més d’una ocasió, ens ha donat molt sàviament un bon consell que sempre tinc present: quan tingueu convidats a casa, prepareu allò que sapigueu del cert que us sortirà bé. No cal impressionar els comensals amb productes exòtics i desconeguts ni aventurar-se a elaboracions de les quals no estem segurs; és suficient preparar aquell plat que sempre surt bé. Aquesta és la clau de l’èxit.

En el cas dels nostres amics, el Pansu i la Lupe, el seu plat estrella que mai no falla és l’amanida fresca de llanties que a casa ja anomenem “l’amanida del Pansu”. I és que, tot i que el Pansu i la Lupe són molt bons cuiners i sempre ens tracten molt bé quan anem a sopar a casa seva, com l’amanida de llenties, no hi ha res.

En David (Pansu per als amics i no em pregunteu per què) em va explicar que per elaborar la famosa amanida s’havia inspirat en una amanida de llenties que preparen al Fidel, un modest restaurant del Raval on solem anar a sopar de tant en tant. Però la veritat és que l’amanida del Pansu dona mil voltes a la del Fidel i porta altres ingredients que li donen un toc fantàstic.

La imatge que veieu a l’inici del post és l’amanida que es van currar el Pansu i la Lupe per a la revetlla de Sant Joan. La que veieu aquí sota la vaig preparar jo la setmana passada seguint les instruccions del chef. Totes dues van resultar delicioses i molt refrescants. Això sí, el secret està en fer servir llenties pardines envasades en vidre. Algunes vegades, anteriorment, havia intentat imitar la recepta original amb altres classes de llenties i el resultat va ser una autèntica decepció.


Ingredients per a 4 persones:

500g de llenties pardines
Una ceba tendra
Tomàquets cherry
Un grapat de panses
Una branqueta de menta
Oli d’oliva verge extra

Preparació:
Temps estimat:
15 minuts

És imprescindible prepara l’amanida el dia abans de menjar-la per tal que les llenties es vagin impregnant de l’aroma de tots els ingredients i perquè estigui ben fresqueta.

  • Primer de tot poseu dos dits d’oli en un bol gran.
  • Peleu la ceba tendra, piqueu-la ben fineta i aboqueu-la dins el bol.
  • Netegeu els tomàquets, talleu-los en quarts i afegiu-los amb la ceba.
  • Piqueu la menta ben fineta –la quantitat depèn molt del gust de cadascú- i incorporeu-la amb els altres ingredients juntament amb les panses.
  • Seguidament, passeu per aigua les llenties, escorreu-les bé i afegiu-les al bol.
  • Remeneu bé perquè es barregin tots els ingredients i fiqueu el bol a la nevera. L’endemà ja podeu gaudir d’una amanida ben refrescant i aromàtica.

El Pansu ens va comentar que alguna vegada hi posava també un raig de llimona, però el darrer cop no en va posar i li va quedar tan bona que jo tampoc no n’hi vaig posar.

Animeu-vos a fer-la. Està tremeeeeeeenda!!!!