Aquestes són unes postres delicioses especialment recomanables després d’un àpat contundent. Com que no és la meva intenció enganyar ningú, us diré que es tracta d’una recepta força laboriosa, ja que si voleu que la crema sigui més que acceptable, haureu de dedicar-hi una estoneta. A més, s’ha de pelar i tallar la fruita; s’ha de coure la pasta de full i donar-li forma; i, si voleu que la crema faci goig, s’ha de muntar amb una mànega pastissera... Bé, amb tota aquesta parrafada no pretenc desanimar-vos, només advertir-vos perquè us ho agafeu amb filosofia i, sobretot, sense presses.
Ingredients per a 4 persones:
1 base de pasta de full (hojaldre)
1 kiwi
3 maduixes
1 rodanxa de pinya en almívar
Per a la crema:
1/5 litre de llet
125g de sucre
4 rovells d’ou
30g de midó en flor
½ branca de canyella
2 pells de llimona
Per a l’almívar:
½ got de sucre
½ got d’aigua
El suc de mitja llimona
1 base de pasta de full (hojaldre)
1 kiwi
3 maduixes
1 rodanxa de pinya en almívar
Per a la crema:
1/5 litre de llet
125g de sucre
4 rovells d’ou
30g de midó en flor
½ branca de canyella
2 pells de llimona
Per a l’almívar:
½ got de sucre
½ got d’aigua
El suc de mitja llimona
Preparació:
Temps estimat: 1h d’espera + 1h d’elaboració
NOTA AL VÍDEO: No feu cas a les quantitats que veureu en el vídeo sinó a les indicades més amunt (jo vaig utilitzar quantitats més grans perquè vaig fer més crema per a una altra recepta).
- Una hora abans de preparar les postres, poseu ½ litre de llet amb la canyella i les pells de llimona perquè vagi agafant gustet. Deixeu-ho a la nevera.
- Primer de tot, poseu el forn a 180º perquè es vagi escalfant. Mentrestant, talleu la pasta de full en 4 porcions rectangulars i aixequeu-ne lleugerament les vores amb el dit. Amb una forquilla punxeu les bases per tal que no es bufin.
- Un cop estigui el forn calent, col·loqueu-hi la pasta de full i deixeu-la coure fins que estigui daurada.
- A continuació, poseu la llet amb la llimona i la canyella al foc. Mentre s’escalfa, barregeu el midó amb un got de llet i deixeu-lo estovar. Mentrestant, separeu els rovells de les clares i barregeu-los amb el sucre. Remeneu, i quan estigui ben lligat hi afegiu el midó passat per un colador ben espès. Barregeu la mescla.
- Quan la llet estigui a punt d’arrencar el bull, afegiu-hi la mescla dels ous. Aneu remenant enèrgicament i de forma constant i, quan comenci a espessir, retireu la crema del foc. Seguiu remenant una estona.
- Seguidament, ompliu la mànega pastissera amb la crema i repartiu-la sobre les porcions de pasta de full fent forma d’espirals. Procureu que no quedin espais buits.
- Peleu les fruites i talleu-les ben menudes. El kiwi en triangles, les maduixes en mitges llunes i la pinya en almívar en rectangles. Poseu-les per sobre la crema per franges: una de kiwi, una de maduixa al centre, i una de pinya.
- Prepareu l’almívar: només cal que poseu al foc l’aigua, el sucre i el suc de llimona. Aneu remenant fins que arrenqui el bull. Aleshores deixeu de remenar. Espereu 4-5 minuts i apagueu el foc.
- Deixeu refredar l’almívar i, un cap estigui tebi, pinteu les fruites amb un pinzell.
NOTA A LA RECEPTA: És possible que us sobri una mica de crema, però ja sabeu, la poseu en una cassoleta i ja teniu per fer una bona crema cremada l’endemà.
Vinga, va, atreviu-vos-hi! A veure si algú m’envia unes fotos ben xules i les pengem al blog...
No hi ha res millor per a l’estrès que dedicar unes hores a la cuina i gaudir després del plat que has cuinat.