Temps enrere us comentava que la Júlia Castillo -una companya de feina que ja ha col·laborat alguna vegada en aquest blog- ens havia promès un pastís de formatge per amenitzar les feixugues reunions d'avaluació que ens toca empassar-nos als professors cada final de curs. Doncs bé, lo prometido es deuda, i la Júlia ens va portar un pastís de formatge deliciós. I no només això, sinó que a més ens en dóna la recepta.
Espero que us animeu a fer-lo perquè és realment exquisit...
Ingredients:
1 base de pasta de full
200 ml de crema de llet
50g de sucre
2 ous
una terrina de Mascarpone
Preparació:
Temps estimat: 15 min + 40 d'espera
- Primer de tot, esteneu la massa sobre el motlle i punxeu-la vàries vegades amb una forquilla. Tapeu-la amb paper de forn i coeu-la durant 20 minuts a 180º.
- Mescleu la resta d'ingredients amb una batedora i, quan la pasta de full estigui cuita, cobriu-la amb la mescla.
- Torneu a posar la tarta al forn durant 20 minuts, aquest cop a 130º.
- Comproveu el punt de cocció amb un escuradents i, finalment, gratineu el pastís durant uns minuts per donar-li un punt de color.
El pastís de formatge de la Júlia va ser tot un èxit i a mi em va agardar especialment perquè no queda massa gruixut i la pasta de full li dóna un toc cruixent molt agradable. És, sens dubte, el millor pastís de fortmatge que he provat mai!
Gràcies, Júlia, per donar-me cosetes pel blog i per cuidar-nos tant!!!