Els que em coneixeu ja sabeu que puc arribar a ser més tossuda que una mula i, quan se'm posa entre cella i cella que he d'aconseguir alguna cosa, no paro fins que ho aconsegueixo o fins que les forces m'abandonen.
La setmana passada vaig fer el meu primer pas en el meravellós món de l'esferificació però el resultat, si bé el plat va quedar força curiós, no va ser el que jo esperava, sobretot perquè les esferes de tomàquet no van quedar del tot esfèriques, de fet van quedar força aixafades...
Però aquesta vegada, i després d'haver observat alguns trucs a la pàgina oficial d'Adrià, he aconseguit un resultat del qual em sento més satisfeta. El líquit esferificat, aquest cop, ha estat un suc de pinya que podeu obtenir triturant i colant el contingut d'un pot de pinya en almíbar. Després, només cal preparar el bany d'Algin i afegir la quantitat adequada de gelificant a la mescla.
El truc principal per aconseguir que les esferes siguin ben rodones és enfonsar bé la cullera per tal que el bany d'algin impregni bé tota la substància i, si cal, regar les boletes amb ajuda d'una cullera. Amb el vídeo ho veureu més clar...
Ara només queda pensar en la presentació...
Em ve el cap una idea ¿i si ho servíssim en una cullereta d'aperitiu amb un polsim de cruixent de pernil ibèric?