Sopa de xampinyons al vi blanc

Aquesta és una de les moltes receptes que he adaptat del llibre La dieta Montignac, del nutricionista francès Michel Montignac. Es tracta d’una sopa consistent que ve molt de gust quan comença a fer fresqueta i que preparo tot sovint perquè és fàcil i ràpida d’elaborar i a casa agrada molt.

Michel Montignac la proposa a tots aquells que desitgin perdre pes de forma ràpida o als qui només pretenen controlar el pes. De totes maneres, si voleu perdre pes seguint aquest mètode heu de seguir totes les indicacions de Montignac que podeu trobar resumides en diferents articles de la secció “Mètode Montignac”.

Ingredients per a 4 persones:

1 cullerada sopera d’oli d’oliva
dues cebes tendres (o 6 escalunyes)
400g de xampinyons
½ ampolla de vi blanc sec (Jo utilitzo Vinya del Mar)
1 litre de brou de pollastre (jo utilitzo Gallina Blanca)
50g d’ametlla mòlta
una ampolla de nata per cuinar (jo utilitzo la President)

Preparació:
Temps estimat: 30 minuts
  • Poseu una cassola al foc amb un raig d’oli i afegiu-hi la ceba picada. Deixeu que s’ofegui durant un parell de minuts o fins que estigui transparent però no daurada.
  • Afegiu-hi els xampis tallats en làmines ben fines i deixeu-los coure un parell de minuts amb la cassola tapada.
  • Tot seguit, afegiu-hi el vi i deixeu-lo reduïr durant uns 8 minuts. Un cop evaporat, afegiu-hi el brou de pollastre i un polsim de sal. Tapeu la cassola i deixeu coure durant 10 minuts més.
  • A continuació afegiu les ametlles mòltes i remeneu amb unes varetes. Deixeu-ho un parell de minuts abaixant el foc. Quan la sopa hagi espessit una mica, retireu la cassola del foc i afegiu-hi la nata, tot remenant.
  • Serviu la sopa ben calenta.