Llom de dos colors amb formatge fos i ceba de l'Ikea

No fa massa l’ Aleix em va ajudar a fer un descobriment que mai m’hauria imaginat. Sortint d’una d’aquelles tardes inacabables als concorreguts magatzems de Ikea, l’Aleix em va fer passar per la botiga de productes suecs que hi ha a l’altra banda de les caixes, on venen unes galetes sueques que, des de fa alguns anys, s’han convertit en el premi de consolació que rep l’Aleix cada cop que m’acompanya. Aquest cop, a més del paquet de galetes de rigor, l’Aleix es va entossudir en que volia un paquet de ceba fregida i deshidratada que vam provar un dia en un dels frankfurts incomestibles que venen al bar-restaurant del mateix establiment. Tant si com no, vam haver de comprar la ceba deshidratada per al nen i... cap a casa amb el paquet industrial de ceba que encara dura avui després de varis mesos.

Però el cas és que el fet de veure aquell paquet de ceba interminable va despertar la meva imaginació per a crear diferents plats amb la ditxosa ceba. I la veritat és que alguns d’ells han tingut força bon resultat: la vaig fer servir una vegada per acompanyar una crema de carabassa amb oli de tòfona; per acompanyar, juntament amb trompicons de pa, una sopa de ceba; per acompanyar el frankfurt que fem a casa i que, evidentment, no té punt de comparació amb el de Ikea; i per guarnir altres plats que ara ja no em vénen al cap.

La innovació d’avui ha tingut força èxit: es tracta de llom de dos colors amb formatge fos, orenga i ceba de l’ikea. Us podeu imaginar que és ben fàcil de preparar: només cal fregir el llom (amb no massa oli), emplatar-lo, posar-hi per sobra un bon grapat d’Emmental i el julivert, un minut a màxima potència al microones i, finalment posar-hi la ceba per sobre.

És que aquests d’Ikea se les empesquen totes!!!