
El plat no té res de l’altre món -excepte la trufa, que tot i que es pot trobar al nostre planeta sembla més aviat menjar de déus-, però trobo que els colors el fan un plat força atractiu i, un cop a la boca, us asseguro que no resulta gens decebedor.
Ingredients per a 4 persones:
4 ous grans
4 patates grans
4 làmines de trufa negra (tuber melanosporum)
Julivert
Oli d’oliva verge extra
Sal i mantega
Preparació
Temps estimat: 30 minuts + 10 de cocció
- Primer de tot poseu a bullir les patates o coeu-les al microones durant uns 10-15 minuts a màxima potència (depèn de la quantitat). Jo aquest cop m’he estalviat aquest pas perquè vaig aprofitar les patates que havien sobrat de la carn d’olla
- A continuació peleu les patates, afegiu-hi un polsim de sal i una nou de mantega (algun cop també ho he fet amb margarina). Podeu passar-ho pel passapurés, però jo, com que no en tinc, ho vaig fer amb la batedora elèctrica. Reserveu el puré posant-hi un paper film a sobre per evitar que s’endureixi de la part superior i s’hi formi una crosta.
- Talleu les làmines de trufa en làmines encara més fines i menudes.
- Poseu un cullerot de puré a cada plant donant-li forma arrodonida o ovalada amb l’ajuda del cul del cullerot. Si voleu també podeu afegir algunes làmines de trufa al puré.
- Seguidament, escalfeu un dit d’oli d’oliva en una paella individual i fregiu els ous d’un en un, procurant que l’oli no toqui directament el rovell perquè es mantingui el seu color ataronjat i viu.
- Poseu un ou a sobre de cada llit de fècula i empolvoreu amb la trufa laminada.
- Finalment, per acabar de donar un toc de color al plat, decoreu amb un rajolí d’oli de julivert.
OBSERVACIONS: Si voleu fer el plat menys calòric podeu substituir l’ou fregit per un ou escalfat, tal com vaig fer en la recepta dels ous amb sobrassada. Si no teniu liquadora, podeu substituir l’oli de julivert per una mica de julivert picat.
Bon profit!