En acabat ens vam dirigir cap a la Fonda Europa, una de les institucions més emblemàtiques de Granollers, on els meus sogres havien vingut sovint feia anys.
Des que va ser fundada l’any 1771, la Fonda Europa ha estat regentada per la família Parellada. Actualment, Ramon Parellada ha reformat l’interior del local i la carta ha estat posada al dia, però conservant els plats i l’estil de cuina de tota la vida.

Per anar fent boca ens van portar unes patates fregides embolicades com ho feien antigament a les xurreries i un oli d’oliva extraordinari amb què vam untar alguna llesca de pa de pagès d’aquell atapeït i gustós.
Seguidament van anar venint altres platets com l’escalivada i el pernil ibèric, les croquetes, el calamar, la llonganissa i les verduretes en tempura.

De segon plat, la meva sogra i la iaia de l’Aleix van demanar uns calamarsons amb ceba confitada que em van deixar tastar i estaven boníssims. La meva cunyada, la Gisela, va demanar un filet que encara no sé com es va poder acabar. L’Enric, el meu sogre, va demanar secret ibèric amb les verduretes en tempura; i, l’Aleix i jo vam compartir una fideuà amb tinta de sípia que estava deliciosa, tot i que a mi m’agraden més els fideus una mica més gruixuts.
