Flam de coco

El cap de setmana passat vaig preparar uns flams d’ou individuals que van tenir força èxit però que m’han portat mil maldecaps perquè vam fer el vídeo amb la càmera nova i el format que surt per defecte sembla que s’ha confabulat contra mi per no deixar-me muntar el maleït vídeo. Tan cansada he acabat dels refotuts flams d’ou que aquest cap de setmana he decidit repetir la recepta, però no m’he pogut estar d’afegir-hi alguns ingredients –aquest cop el flam porta coco rallat- i, ja que sembla que el cap de setmana ha anat de canvis de format, també he canviat el format del flam –aquest està fet amb un sol motlle allargat.

Ingredients:

600ml de llet sencera
6 ous
6 cullerades de sucre
6 cullerades de coco rallat
1 branqueta de canyella
6 cullerades de sucre per al caramel

Preparació:
Temps estimat: 20 min + 1h de cocció



  • Primer de tot prescalfem el forn a 150º
  • A continuació, posem sis cullerades de sucre i un rajolinet d’aigua en un cossi per fer el caramel. Veureu que fondre el sucre per obtenir-ne caramel exigeix una mica de paciència i anar passant per diferents fases fins que el caramel és líquid i arrenca el bull tornant-se de color marró fosc.
  • Aleshores és el moment d’abocar el caramel al motlle on farem el flam mirant que s’escampi també una mica per les parets. Així el flam agafarà més coloret. Penseu que aquesta operació s’ha de fer molt ràpid perquè el caramel es solidifica en un obrir i tancar d’ulls.
  • Mentre el caramel va passant per les diferents fases de fusió, podem anar preparant els altres ingredients: posem la llet, el sucre, el coco i la branca de canyella en una olla i deixem que bulli 10 minuts. Seguidament, traiem l’olla del foc i la deixem tapada 10 minuts més.
  • En un bol a part batem els ous fins que veiem que comencen afer escuma. Passats els 10 minuts d’infusió hi afegim la llet amb el coco rallat, mica en mica i remenant suaument.
  • Finalment, aboquem el contingut del bol al motlle sobre el caramel que ja estarà gairebé sòlid i introduïm el motlle en una safata de vidre plena d’aigua per coure el flam al bany maria. És important que l’aigua cobreixi la meitat del motlle, no més.
  • Posem la safata al forn i la hi deixem durant una hora o fins que el flam hagi quallat. Vigileu que l’aigua de la safata no bulli, perquè si no el flam sortiria ple de foradets.
    Per comprovar que el flam ja està pres només cal moure una mica el motlle i, si veieu que encara està líquid, el deixeu al forn uns minuts més.

Aquí teniu la recepta del flam de coco en un format ben apetitós. Jo me’n vaig a barallar-me una estona més amb els maleïts flams d’ou que no sé si us podré presentar mai, almenys amb el vídeo muntat!