Tot i que he vist moltes altres receptes diverses, m’he decidit per elaborar les magdalenes com sempre les hem fet a casa, seguint la mateixa recepta de la tradicional coca de iogurt. L’única diferència que hi ha respecta la coca són els motlles que fem servir. Aquest cop he utilitzat els mateixos motlles de silicona que vaig emprar per fer els muffins, però a dins hi he ficat a priori les càpsules de paper estriades que, com podeu veure a les imatges, han quedat ben enganxadetes a les magdalenes.
També he fet algunes magdalenes amb motlles allargats de cartró que m’havien sobrat d’un dels preparats per a brownie del Xavier Mor, però per a mi la magdalena tradicional és la rodoneta i, a més, els motlles de cartró s’han enganxat una mica malgrat que els vaig untar amb mantega i farina.
Aquí teniu la recepta que us pot servir tant per a les magdalenes com per a la coca de iogurt:
Ingredients:
1 iogurt natural o de llimona
4 ous
4 iogurts de farina
3 iogurts de sucre
1-1/2 d’oli d’oliva
1 sobre de llevat Royal
1 llimona
sucre per decorar
Preparació:
Temps estimat: 15 minuts + 30 min de cocció
Ingredients:
1 iogurt natural o de llimona
4 ous
4 iogurts de farina
3 iogurts de sucre
1-1/2 d’oli d’oliva
1 sobre de llevat Royal
1 llimona
sucre per decorar
Preparació:
Temps estimat: 15 minuts + 30 min de cocció
- Primer de tot, preescalfeu el forn a 200º
- Seguidament, aboqueu el iogurt en un bol i renteu-ne bé el recipient que fareu servir com a unitat de mesura i eixugueu-lo que quedi ben sec.
- Afegiu al bol els quatre ous prèviament batuts, els quatre iogurts de farina, els tres de sucre i mescleu bé els ingredients amb ajuda d’unes varilles manuals.
- A continuació, ratlleu bé la pell d’una llimona procurant que no hi vagi gens de suc i el mínim de pell blanca possible. Només ens interessa la part més groga.
- Incorporeu la ratlladura de llimona, el llevat i l’oli al bol i mescleu bé tots els ingredients. Com podeu veure al vídeo, jo he fet servir les varilles elèctriques, però si no en teniu podeu emprar les manuals.
- Un cop la mescla hagi quedat ben homogènia, podem començar a muntar els motlles: poseu les càpsules de paper dins dels motlles de silicona i ompliu-los amb la massa deixant un dit de marge. Si empreu motlles de cartró, penseu a untar-los abans amb mantega i farina per tal que no s’enganxin.
- Poseu un polsim de sucre damunt de cada magdalena per tal que la part de dalt quedi cruixent i dolceta.
- Introduïu les magdalenes al forn i deixeu-les coure fins que hagin pujat i estiguin rossetes. Jo les vaig deixar una mica més de mitja hora, però cada forn és diferent i el meu és més aviat lent, així que el millor és fer el truc de l’escuradents per comprovar que la cocció ha arribat al seu punt.
I ara que ja coneixeu els secrets dels muffins i les magdalenes, ja podeu opinar sobre quins us captiven més. Jo, sens dubte, em quedo amb les magdalenes, tot i que estic segura que més endavant m’animaré a provar els suggerents muffins de banana i iogurt o els més populars de xocolata.