Els panellets de la Irene

Receptes cedides per Irene Tortajada

Un cop més, la Irene, la meva alumna-chef, ha fet uns panellets fantàstics que m’han deixat ben parada, no només per la seva professionalitat sinó, especialment, per la seva originalitat.
Avui he obert el correu i he vist les fotografies i un breu escrit que ens explica com fer cada modalitat de panellet. I com que la Irene, a més d’una excel·lent cuinera, és molt generosa, m’ha donat permís per publicar al blog els seus secrets.

Així que aquí els teniu:

Ingredients per a pasta de panellets de xocolata:
-Pasta de panellets
-1/4 del pes de la massa en xocolata (jo vaig utilitzar Nestlé postres)

Per al panellets de xocolata en forma de flor, simplement es fan boletes amb la massa per despréss aixafar-les formant així els pètals. Al mig dels quatre pètals s'hi posa una ametlla torrada. Per a aquesta variació de panellet no fa falta cocció, ja que un cop refredada la xocolata ja agafa una consistència agradable. Finalment ho he decorat amb una mica de xocolata blanca sobre els pètals.

Per als panellets marmolats s'estén la massa de panellet formant una capa fina. Un cop estesa, es posa al damunt la mateixa quantitat de massa de xocolata i es repeteix l'operació. Després s'enrosca fins obtenir un cilindre de massa, del diàmetre que es desitgi. S’impregna de clara batuda i s'arrebossa d'ametlla picada. Finalment es talla en peces petites. Pel que fa a la cocció, he seguit la pauta que s’explica al primer post de panellets.

Per als panellets d'eriçó es fan boletes de massa de panellet, es fa la forma d'un morro al davant, i s'hi claven els pinyons de manera que semblin les punxes de l'animal. Un cop cuits, es decoren detallant els ulls i pintant les punxes amb xocolata.

No sé a vosaltres què us semblen aquests panellets. Jo ja he pres nota per a l’any que ve. Tots m’han semblat fantàstics i molt creatius. El millor, sens dubte, el panellet-eriçó!