I la veritat és que el peixet em va anar com anell al dit. En un moment vaig preparar dues bones amanides i em vaig posar a preparar els llenguados.
En un primer moment vaig pensar de fer-los fregidets, però feia temps que tenia ganes de preparar el llenguado d’una manera diferent i vaig optar per fer-lo a la meunière. El terme “meunière”, de procedència francesa, significa literalment “molinera” i s’aplica a tots els plats que s’elaboren arrebossats en farina.
El resultat va ser exquisit i el millor de tot és que és ben fàcil de fer!
Ingredients per a 4 persones:
4 llenguados pelats (podeu demanar que us els pelin a la peixateria)
80g de mantega
2 llimones
Farina
½ got de llet
Sal, pebre i oli
Julivert
Preparació:
Temps estimat: 30 minuts
- Primer de tot, netegem els llenguados, els deixem escórrer i els eixuguem amb un drap de cuina o amb papers absorvents.
- Preparem una paella amb la meitat de la mantega i un rajolí d’oli i la posem al foc.
- Salpebrem els llenguados i els arrebossem passant-los primer per la llet i seguidament per la farina.
- Quan l’oli estigui calent i la mantega ben fosa, fregim els llenguados fins que estiguin dauradets. Un cop cuits, els retirem de la paella i els posem en una safata de forn.
- En una altra paella fonem la mantega i hi afegim el suc de dues llimones. Podeu reservar unes rodanxes de llimona per decorar el plat.
- Aboqueu la salsa per sobre dels llenguados i empolvoreu-los amb una mica de julivert picat.
- Poseu la safata al forn durant uns 10 minuts i el plat ja estarà llest.
Jo vaig acompanyar el plat amb una mica d’arròs integral, però ho podeu fer amb patates tallades a rodanxes fines o amb una menestra de verdures.